Indedag og øvning

Indsendt af Jesper den

14. juli

De sidste to dage er blevet brugt til indendørs aktiviteter. Vi har studeret knudesamlingerne meget grundigt og besluttet os for at bruge sadelknude til samlingerne.

Derudover er der blevet tegnet en model af shelterne op i  et program på computeren, så vi har en god visualisering.

Vi trak nogle gamle rafter ind i vores bålhytte for at kunne stå i tør vejr og øve. Øvningen var meget værdifuld for at vi undgår at lave begynder fejl i de stammer vi skal bruge til shelterne.

Afbarkning og flytning af tunge stammer.

Indsendt af Jesper den

12. juli

Vi fik i dag taget ordentligt hul på afbarkningen. Vi brugte primært barkspader til formålet, da barken stadigvæk er rimelig løs virkede det mere omstændigt at bruge en båndkniv. Det virkede også fortrinligt at bruge en gammel spade slebet skarp med en vinkesliber. Det tips har vi fra Godthåb Mølle: http://www.heltude.dk/afbarkning.htm.
Vi vil en af de følgende dage skrive mere indgående om vores erfaringer med værktøjet og teknikken.

Stammerne er kommet

Indsendt af Jesper den

11. juli 2014

Vi har nu modtaget stammerne fra skoven. De er fældet i sidste uge og leveret i denne uge af vognmanden. Strøer og gulvbrædder hentede vi selv i trælasten i dag.

Vi har i alt bestil 73 rødgran stammer i følgende dimensioner:

Fundamentet

Indsendt af Jesper den

29. Juni 2014

Så blev fundamentet sat til de to shelter på Mølkær.

Fundamentet har vi lavet af natursten, nogle større en andre. De mindste vi har bugt  er ca. 50x50x30 og den største er ca. 90x90x70

Stenene er lagt ud så de ligger i vatter i forhold til hinanden.

Vi har også meget nøjsomt målt ud med målebånd hvor de skal ligge. 

Fra den 11 juli og til den 18 juli går vi igang med selve træarbejdet, her tager vi gladeligt imod en hjælpende hånd, også bare for en aften efter arbejde hvis man har lyst.

Lejrpladsen

Indsendt af Jesper den

28 juni 2014

Da området hvor shelterne skal stå er ret fugtigt har vi lavet en lejrplads af stammer, knytnæve store sten og stabilgrus.

Vandet bliver trykket naturligt ud af bakken og kan ikke særligt godt komme væk da Gjern Å står ret højt på vores grund.

Stammerne lå fra februar hvor vi rydet området for træer og krat.

Stenene kørte vi oven på stammerne, for at tillade vand at passere.

Øverst lagge vi stabiltgrus.

Vi brugte 24 m3 sten og 33 m3 stabilgrus

Skovrydning

Indsendt af Jesper den

Den 16 feb. 2014 gik vi så små i gang med vore shelter projekt. Vi startede med at fælde træer og ryde krat i det område shelterne skal ligge, for at give plads og lys nok.